Case

VS Rubber Recycling b.v.

Rubber recyclen op een manier die de vraag- en aanbodzijde perfect bedient en in evenwicht houdt binnen een unieke positie in de markt.

In 1947 is VS Rubber en Recycling b.v. ontstaan, toen nog Jakobs Rubber Recycling b.v. Na enkele verhuizingen is het oorspronkelijke Eindhovense bedrijf in 2014 verhuist naar het hypermoderne bedrijfspand in Venlo.

Sinds eind 2005 maakt 3R Belgium deel uit van VS Rubber Recycling b.v. Het bedrijf verwerkt gevulkaniseerd technisch rubberafval in granulaat en poeder, dit wordt gebruikt voor de vervaardiging van onder meer compounds, sportvloeren, isolatiematerialen en veiligheidstegels. In 2009 voegde VS Rubber Inc. in Amerika toe en voert dezelfde recyclingactiviteiten uit als het moederbedrijf in Venlo. Sinds 2017 is VS Rubber Recycling zich ook gaan richten op de productie van rubberen elastieken en spanbanden. Een groot gedeelte van deze producten worden vervaardigd uit gerecycled materiaal.

VS Rubber Recycling bv
Het proces

VS rubber Recycling b.v. recycleert en verwerkt rubber wat afkomstig is uit de bandenvernieuwingsindustrie. Van het rubberafval wordt 99,99% van het afval teruggebracht in het productieproces. Tijdens het productieproces wordt (ongeschikt) rubberafval omgezet tot een bruikbaar halffabricaat. Alle benodigde industriële procesbehandelingen om rubberresten als halffabricaat voor verwerking in een eindproduct terug op de markt te brengen, zijn bij VS Rubber Recycling b.v. aanwezig. Het bedrijf verwerkt 350 tot 400 ton per week.

Elastieken van binnenbanden

De uit voorraad geselecteerde binnenbanden worden platte rubber elastieken vervaardigd. Hiermee voorziet VS Rubber Recycling b.v. transportondernemers, logistieke dienstverleners en zeilmakerijen van rubberen elastieken om lading en zeilen te spannen.

VS Rubber Recycling bv
VS Rubber Recycling bv
Tijd om naar de Cloud te gaan

De IT-omgeving van het Venlose bedrijf was toe aan vernieuwing en willen graag de mogelijkheid om op locatie of onderweg te kunnen werken. Via eigen contacten is VS Rubber Recycling b.v. bij ons terecht gekomen.

Van der Hoff ICT is gestart met een intakegesprek en een inventarisatie. Bij de inventarisatie hebben we onder andere gekeken naar de huidige softwarepakketten en welke pakketten we daarvan naar de Cloud kunnen migreren zodat medewerkers niet meer afhankelijk zijn van een vaste werkplek op een vaste locatie.

Alle softwarepakketten waar VS Rubber Recycling b.v. mee werkt hebben we om kunnen zetten naar Cloud oplossingen en zijn samen met de data, back-up, email, aansturing en beheer op de huidige server, gemigreerd naar de Cloud. Daardoor kan het bedrijf volledig gebruikmaken van de moderne werkplek: De werkplek van nu en kunnen medewerkers altijd en overal (samen)werken. Naast het aanpassen van de huidige werkplekken zijn er ook enkele werkplekken toegevoegd, waaronder een PC voor het aansturen van het productieproces. De PC is geïmplementeerd in samenwerking met de leverancier van dit productieproces en is apart meegenomen in een back-up oplossing én is opgenomen in werkplekbeheer van Van der Hoff ICT. Hierdoor zijn de machine en de PC goed beveiligd.

Verleende diensten

De werkplek van nu (moderne werkplek)
Netwerkbeheer
Werkplekbeheer
Veeam back-up
Snel support en grip op de ICT-omgeving

De werkplekken van VS Rubber Recycling b.v. heeft Van der Hoff ICT in beheer met werkplekbeheer en het netwerk is opgenomen in netwerkbeheer. Binnen de beheer oplossingen van Van der Hoff ICT nemen wij het volledige beheer uit handen. Problemen zijn wij voor door het continu monitoren van de werkplekken, de server(s) en het netwerk Daarnaast zorgen wij voor updates én een optimaal veiligheidsniveau waardoor ongewenste bezoekers buiten de deur blijven. Het voordeel van de beheeroplossingen is dat aanpassingen op afstand doorgevoerd worden. Een tijdrovend locatiebezoek is daarmee verleden tijd. Aanpassingen voeren we vanaf één centraal punt uit, voor alle apparaten.