Case

Rotaid verbetert IT-prestaties

Rotaid AED Cabinets

Rotaid is een snelgroeiende onderneming, gevestigd in Venray. Ze leveren gebruiksvriendelijke slimme AED-kasten. De kasten van Rotaid zijn voorzien van een draaimechanisme, waardoor ze eenvoudig en snel open te maken zijn. De kasten van Rotaid worden 24/7 gemonitord dankzij hun eigen innovatieve technologieën. Hierdoor worden er letterlijk levens gered. 

In 2023 kwamen we in contact met John van Hirtum, Operationeel Manager bij Rotaid.

Nog geen echte IT-service partner

In gesprek met Niels gaf John aan dat Rotaid diverse IT-gerelateerde problemen had. Medewerkers van Rotaid konden eigenlijk niet echt bij een aanspreekpunt terecht wanneer er IT problemen waren, zoals storingen aan computers, printers of het wifi-netwerk. Er was nog geen eenduidige Office licentie opbouw, er waren nog geen adequate back-up systemen en de cybersecurity was onvoldoende.

Samenwerking met Nox Telecom

Uiteindelijk kwam John via-via in contact met onze partner, Nox Telecom. Niels raakte aan de praat met John en vervolgens koos Rotaid voor Van der Hoff ICT. Er zat nog wel wat tijd tussen het kennismakingstraject en het eerste opgeleverde project. Dat had onder andere te maken met een aantal snel wijzigende huisvesting vraagstukken vanuit Rotaid. Gelukkig konden we daar vanuit Van der Hoff ICT flexibel op inspringen. Bij offerte nummer 3 is uiteindelijk de definitieve handtekening gezet. Mede te danken aan de geduldige benadering van ‘onze Niels’. 

’Onze keuze is gevallen op Van der Hoff ICT vanwege de persoonlijke benadering door Niels, het proactieve advies maar zeker ook de scherpe prijzen. 

Wat is er uiteindelijk opgeleverd?

Voor Rotaid mochten we uiteindelijk een complete IT-oplossing opleveren, inclusief:

  • Hardware: levering en installatie van nieuwe computers, schermen en netwerkapparatuur
  • Software: licenties voor Microsoft Office 365 en integratie met 3CX-telefooncentrale
  • Netwerk: installatie van glasvezelverbinding en beveiligd wifi-netwerk
  • Beheer: proactieve monitoring, onderhoud en support

En zijn ze bij Rotaid ook een beetje tevreden?

Vanuit Van der Hoff hebben we er alles aan gedaan om een veilige IT-infrastructuur te realiseren voor Rotaid en we zorgen voor een proactieve ondersteuning op gebied van ICT. Maar zijn ze bij Rotaid zelf ook een beetje tevreden? 

“We zijn zeker tevreden met de samenwerking met Van der Hoff ICT. Onze IT-infrastructuur is verbeterd en het contact is erg goed. Wanneer er een keertje iets niet goed gaat, dan wordt dit meestal direct opgelost. Het is weleens voorgekomen dat we een bepaald pakket of bepaalde licentie hebben besteld en dan blijkt het uiteindelijk toch niet helemaal te zijn, wat we er in eerste instantie van verwacht hadden. Dat kan altijd gebeuren. De manier van het oppakken, afhandelen om tot een goed resultaat te komen. Dat is het belangrijkste. Dat is ook partnerschap. We kunnen Van der Hoff ICT in ieder geval met een goed gevoel aanbevelen aan andere bedrijven.’’ 

Ontzorgen op nummer één.

De samenwerking tussen Van der Hoff ICT en Rotaid is niet alleen gebaseerd op het leveren van IT-oplossingen, maar ook op een gedeelde visie over ontzorgen. Rotaid zet zich in om levens te redden door een gebruiksvriendelijke kast te ontwikkelen, die 24/7 een AED kan monitoren. Deze visie op ontzorgen komt ook terug in hun benadering van IT. Ze willen graag een betrouwbare IT-partner die hen ontzorgt van IT-problemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun core business: het redden van levens.

Een project waar we bij Van der Hoff erg gelukkig van worden

Al met al een project waar we bij Van der Hoff ICT trots op zijn en waarin we de klant volledig hebben kunnen ontzorgen op gebied van ICT. John en Rotaid, bedankt voor het vertrouwen. Op naar nog een goede en langdurige samenwerking!

Ook snel en veilig samenwerken?

Verleende diensten

De Werkplek van Nu
Microsoft365
Beheer werkplek
Power BI licentie