Case

Lento.eu

In Nederland werken tienduizenden internationale arbeidskrachten. Ze werken veel en hard maar het valt voor hen vaak niet mee om een kwalitatief goede plek te vinden om te wonen. Met Lento.eu gaan we dit veranderen. 

Wonen & werken scheiden 

Door gebruik te maken van het Lento platform wordt het arbeidscontract en huurcontract ontkoppeld, waardoor beëindiging van het arbeidscontract er niet langer toe leidt dat de internationale werknemer direct de woning moet verlaten. De contracten zijn opgesteld in de taal van de werknemer en ze hebben ze zelf regie op het contract.  

 

Vooraf geregeld 

Met Lento.eu is het voor internationale werknemers mogelijk om al vanuit hun thuisland een keuze te maken uit het aanbod van huisvesting. Op Lento is het huisvestingsaanbod transparant zichtbaar. Het aanbod van huisvesting voor arbeidsmigranten is voorzien van foto’s, prijsinformatie en alle andere kenmerken overeenkomstig SNF/AKF. Zoals je tegenwoordig voor je vakantie online een verblijf kunt boeken waarbij je erop kunt vertrouwen dat het goed geregeld is, kunnen internationale medewerkers al voor ze aankomen verzekerd zijn van goede woonruimte. Lento.eu is beschikbaar in de talen Engels, Pools, Bulgaars, Roemeens en Nederlands.  

 

Goed geïnformeerd 

Lento.eu is daarnaast een informatieplatform voor internationale medewerkers met informatie over leven in Nederland: gemeentelijke inschrijvingen, zorgverzekeringen, BSN, sociale zekerheid, lokale zorg, hulpinstellingen en onderwijs voor de kinderen. Zo geven we internationale medewerkers zelfstandigheid en een warm welkom. 

 

Lento en verhuurders 

Lento.eu geeft verhuurders de mogelijkheid om op een eenvoudige manier direct te verhuren aan de consument en verzorgt alle administratieve handelingen inclusief het innen van de huur. Ook grote werkgevers en uitzendbureaus kunnen met behulp van Lento.eu de scheiding van wonen en werken doorvoeren, zijn via Lento.eu op de hoogte van nieuw beschikbare locaties en kunnen (tijdelijke) leegstand managen door tijdelijk door te verhuren. 

ICT

Lento.eu is een dynamisch bedrijf en dat nauw samenwerkt met KAFRA housing. Bij KAFRA housing zijn wij al jarenlang partner op het gebied van ICT. Om de samenwerking tussen beide bedrijven te versterken hebben zij besloten om beide bedrijven te laten profiteren van de diensten van een en dezelfde ICT-partner: Van der Hoff ICT. 

Bij Lento.eu hebben wij de IT-infrastructuur onlangs aangepast naar online werkplekken met De Werkplek van Nu oplossing. Met De Werkplek van Nu worden alle essentiële IT-elementen naadloos geïntegreerd. Denk hierbij aan samenwerken, beheer, back-up, security, de mogelijkheid om online te werken, en nog veel meer. Het bedrijf groeit en met De Werkplek van Nu groeit de ICT met de organisatie mee door het eenvoudig opschalen van de online werkplekken.  

 

Samenwerken met De Werkplek van Nu

De medewerkers van Lento.eu werken nauw samen met KAFRA housing en andere externe partners. Door De Werkplek van Nu  kunnen deze medewerkers moeiteloos online werken in de systemen van deze bedrijven. Ze kunnen gemakkelijk switchen tussen de documenten, data en applicaties. Dit zorgt voor een optimale samenwerking.  

Lees meer over de werkplek van nu

Inzicht krijgen in je data

Lento.eu werkt met een database van verschillende gegevens die belangrijk zijn voor de verhuur van woningen. Met Power BI kunnen deze gegevens worden gevisualiseerd in handige dashboards, waardoor zij beter inzicht krijgen in hun data. Met deze waardevolle informatie kunnen zij nog beter anticiperen op de behoeften van hun klanten. 

Kortom, Lento.eu is klaar voor de toekomst. Met de moderne ICT-infrastructuur en de geavanceerde databeheer-tool kunnen zij blijven groeien en hun klanten de beste service bieden. 

Verleende diensten

De Werkplek van Nu
Microsoft365
Beheer werkplek
Power BI licentie