Case

Mercuur Groep B.V.

Dé levensmiddelen- en sierteeltspecialist

Mercuur Smart Logistics is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van producten die extra zorg en aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan sierplanten, bloemen, groente, fruit en koelverse maaltijden. De naam Mercuur is afgeleid van de Romeinse god Mercurius en staat voor handelsgeest, persoonlijke kracht, verkeer, communicatie, het zien van verbanden en het leggen van verbindingen. Belangrijke kernwaarden binnen Mercuur.

Een nieuwe eigenaar en daarmee nieuwe frisse plannen.

Sinds december 2018 heeft Thijs Rutten het bedrijf in zijn handen en er moest het nodige aangepakt worden. Het transportbedrijf heeft te maken met een wisselende werkstroom gedurende het kalenderjaar. Sierteelt heeft zijn piek in de maanden februari tot juni en na de zomer in september en oktober.

Om de wintermaanden te overbruggen is er in het najaar van 2019 gestart met de bietencampagne.

Een stabiele werkstroom.

Om een nog stabielere werkstroom te genereren is er het afgelopen jaar geïnvesteerd, mede door de aankoop van het Duitse sierteelt transportbedrijf Schiffer, eind 2019. Schiffer rijdt met name planten van en naar het Niederrhein gebied, vanaf de kweker naar de veiling. Schiffer heeft zijn 1e piek in de periode augustus – oktober. In deze periode worden er voornamelijk heideplanten vervoerd. De 2e piek is in januari-februari dan gaat juist het om het vervoeren van jonge planten.

Twee verschillende bedrijven met in totaal 80 werknemers, 36 vrachtwagens en 3 vestiging locaties. Met ieder zijn eigen ICT-oplossingen, zijn eigen e-mail en een ander transport management systeem. Voldoende ruimte voor een efficiëntie slag.

Verleende diensten

Datacenter diensten
Managed server omgeving
Microsoft 365
Veeam Back-up oplossing
Werkplek beheer
Netwerk beheer
Managed Firewall oplossing
Managed Print oplossing
Support
Van 2 bedrijven naar 1 bedrijfsautomatisering.

De server omgeving bevindt zicht niet op één van de locaties van Mercuur maar in het datacenter, Interconnect te Eindhoven. De Internetverbindingen en stroomoplossingen zijn allemaal redundant uitgevoerd om zo een hoge up-time garantie te kunnen bieden voor Mercuur.

Van der Hoff ICT beheerde al enkele ICT-vraagstukken binnen Mercuur. Na de overname van Schiffer is de vraag bij Van der Hoff ICT terecht gekomen om beide bedrijven ICT technisch samen te voegen. Er is een koppeling gecreëerd tussen de verschillende vestigingen en er zijn extra gebruikers aangemaakt op de al bestaande omgeving.

De huidige server omgeving in het datacenter is uitgebreid waardoor alle vestigingen zijn gekoppeld door middel van een veilige VPN verbinding. Er kan nu veilig gebruik gemaakt worden van iedere werkplek in combinatie met de applicaties van Mercuur. De back-up van de gehele omgeving gaat naar een 2e datacenter om zo extra veiligheid te waarborgen.

Daarnaast is de e-mail omgeving onder gebracht in een Microsoft 365 oplossing en heeft Van der Hoff ICT ervoor gezorgd dat de bedrijfsautomatisering bij beide bedrijven gelijk loopt. Een prettige samenwerking is gevormd en inmiddels is Van der Hoff ICT de vaste ICT-partner voor alle vestigingen.

Mercuur streeft naar een gezond bedrijf dat goed is voor mens en samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gezien als kern van ondernemerschap. Mercuur zoekt de ideale verhouding op tussen mens, milieu en de waarde van bedrijfsvoering.