Case

A-Z BBQ

Volledig ontzorgt van barbecue tot aan de afwas.

Volledig ontzorgt van barbecue tot aan de afwas.

A-Z BBQ is de leverancier voor barbecue,- en gourmet pakketten met een breed assortiment voor zowel vlees, vis en vegetarische liefhebbers. A-Z BBQ levert haar producten aan particulieren en bedrijven in Nederland en België al vanaf 5 personen. Grote groepen zijn ook geen probleem; 5000 menu’s leveren aan vakantieparken, bedrijfsevents en introductiedagen op universiteiten doen ze maar al te graag. Het is ook mogelijk om tijdens grote events een BBQ te bestellen inclusief kok. Door de verschillende facetten binnen het bedrijf is A-Z BBQ is voor een breed publiek inzetbaar en goed benaderbaar door het bestelportaal op de website. Ongeveer 95% van de barbecue-aanvragen gaan via internet.

Verleende diensten

On-premis server
Office 365
Cloud back-up
Netwerk infrastructuur
DRaaS (Disaster Recovery as a Service)
Werkplek
Serverbeheer

Een bloeiend bedrijf wat begonnen is uit hobby

A-Z BBQ is in de begin jaren ’80 ontstaan vanuit een hobby van Jacques Willems. Jacques werkte destijds bij een slager en in zijn vrije uren verzorgde hij barbecues bij plaatselijke verenigingen. In 1995 heeft Jacques zijn baan opgezegd om zich volledig te focussen op A-Z BBQ.

In het familiebedrijf heerst een rustige en harmonieuze sfeer. Het bedrijf loopt als een geoliede machine, mede doordat de processen goed in kaart gebracht zijn en door het goed geïnstrueerde personeel. Binnen A-Z BBQ werken 25 personeelsleden in vaste dienst en in het barbecue seizoen vult dit aantal aan tot wel 60 fte.

Een goede voorbereiding is essentieel; in grote koelcellen worden de pakketten samengesteld en gereed gemaakt voor bezorging. In de zomer en met kerst rijden zo’n 60 bussen per dag rond om de pakketten op locatie te bezorgen en op te halen. Met kerst bezorgen deze 60 bussen ongeveer 45.000 gourmetpakketten.

Via een werknemer van A-Z BBQ is Van der Hoff ICT uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. De klik tussen beide partijen was er direct. Na de kennismaking is offerte opgesteld een waardevolle samenwerking is ontstaan.

Ambitie om te groeien, ICT groeit hierin mee.

A-Z BBQ heeft de ambitie om nog verder te groeien. Onlangs zijn ze in bezit van een extra stuk grond en een opslaglocatie. De ICT werd gemoderniseerd en de lokale server was aan vernieuwing toe. Voor de vernieuwing van de server was Van der Hoff verantwoordelijk, hierbij draait een gedeelte via het lokale netwerk een het ander gedeelte via de Cloud. Doordat alle bedrijfsprocessen (bestellen via de website, voorbereiden, plannen en uitleveren) via deze ICT-omgeving draaien is het van belang dat deze ten alle tijden maximaal presteert.

Om dit bedrijfsrisico te waarborgen is gekozen om de lokale servers te back-uppen naar een extern datacenter. Hierbij maken wij gebruik van de oplossing van Veeam DRaaS (Disaster Recovery as a Service). Bij calamiteiten staan in de Cloud enkele servers stand-by, zodat de omgeving direct vanuit de Cloud verder kan draaien. Dit garandeert de continuïteit.

De huidige e-mailserver is uit gefaseerd naar Office 365 en naast de back-up omgeving, neemt Van der Hoff ICT ook de serverbeheer en de netwerkinfrastructuur op zich.

Ondanks deze spannende tijd is het traject, tijdens de eerste COVID-piek, rustig en soepel verlopen. Aangezien 95% van de bestellingen via het internet gaan, is het van belang dat het omzetten van de server soepel verloopt zodat dat de website te allen tijde online blijft.

A-Z BBQ: Ontstaan vanuit passie en uitgegroeid tot een bedrijf dat niet meer weg te denken is in Nederland en België. Een busje van A-Z BBQ heeft u vast wel eens voorbij zien komen.