Case

Scan-Air

Voor een complete klimaatoplossing van A tot Z.

Het in Haps gevestigd bedrijf produceert duurzame klimaatproducten voor onder andere de agrarische sector. Sinds de oprichting van Scan-Air in 1992 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé specialist in ventilatie-, daglicht- en uitloopsystemen. Scan-Air heeft de ideale producten om het klimaat in onder andere een kalverenstal, pluimveestal en varkensstal optimaal te kunnen regelen.

Het complete pakket aan klimaatoplossingen

Denk hierbij aan wand- en plafondventielen, luchtinlaten, daglichtsystemen, uitloopsystemen, ventilatiekokers en lichtfilters. Medewerkers geven gericht advies en berekenen de benodigde ventilatie- en daglichtsystemen. Hierbij wordt rekening gehouden met de diersoort, eventuele obstakels en een goede luchtverdeling voor een optimaal stalklimaat.

In de afgelopen jaren heeft Scan-Air een uitgebreid machinepark opgebouwd op het gebied van kunststofbewerking. Hierdoor kunnen zij altijd een passende oplossing bieden aan hun klant, zowel voor kleine aantallen zoals prototypes als grote aantallen voor series. De tekenaars van Scan-Air werken de productieopdrachten tot in detail uit met geavanceerde 2D en 3D tekenprogramma’s en denken met de klant mee van concept tot eindproduct.

Scan-Air was jaren gevestigd in Mill maar heeft onlangs zijn intrede gemaakt in het moderne nieuwbouwpand op het bedrijvenpark Laarakker in Haps. Voor de eigenaars van Scan-Air een mooi moment om eens kritisch naar de ICT van het bedrijf te kijken en hebben Van der Hoff ICT uitgenodigd voor een intakegesprek. Bij het intakegesprek hebben wij de huidige ICT tegen het licht gehouden, wensen voor nu en voor de toekomst besproken en de ICT-mogelijkheden bekeken op de nieuwe locatie. Daaropvolgend hebben wij een optimaal en compleet ICT-plan voorgesteld.

Verleende diensten

Managed Network
De Werkplek van Nu
Werkplekbeheer
Microsoft 365
Microsoft 365 back-up
Wifi-abonnement
VoIP 3CX

Een nieuwe locatie, een nieuw pand en een complete ICT

Grip op ICT begint met een snel en betrouwbaar netwerk en daarom is de keuze gemaakt voor het aanleggen van glasvezel in het nieuwe pand. Glasvezel is dé manier om klaar te zijn voor de toekomst. Als onafhankelijk leverancier hebben wij de aanbieders die beschikbaar zijn op deze locatie met elkaar vergeleken en hebben wij de meest optimale keuze gemaakt.

Opvolgend hebben wij 3 patchkasten geplaatst. De eerste patchkast is geplaatst in de centrale hal waar de glasvezelverbinding binnenkomt. Vanuit deze locatie zijn er verbindingen gelegd naar de patchkast bij de kantoren en naar de patchkast in het achterste gedeelte van centrale hal. Een patchkast is een veilige opslagplaats voor netwerkapparatuur en netwerkaansluitingen. In de patchkasten zijn switches geplaatst waardoor verschillende apparaten zoals computers, printers, wifipunten en servers met elkaar kunnen communiceren.

Op locatie is een wifisysteem aangelegd zodat in het gehele pand voldoende en de juiste wifi-mogelijkheden zijn. In het wifi-netwerk zijn scheidingen gesegmenteerd. Daarbij is rekening gehouden met een telefonie Dect-oplossing waardoor medewerkers met draadloze handzenders kunnen telefoneren in het gehele pand.

We hebben ook gekeken naar de huidige softwareomgeving waar Scan-Air mee werkt en hebben wij het advies gegeven om de ICT te migreren naar de Cloud door middel van De Werkplek van Nu.  Met De Werkplek van Nu kunnen medewerkers altijd en overal (samen)werken en hebben zij toegang tot de bestanden en applicaties van het bedrijf. We hebben een Cloudserver aan de ICT toegevoegd waarop het ERP-systeem van Scan-Air draait. Deze Cloudserver draait in een Nederlands datacenter en wordt daarnaast geback-upt naar een 2e datacenter. In combinatie met werkplek,- server,- en netwerkbeheer creëert Scan-Air grip op ICT.

In de kantoren zijn er nieuwe werkplekken gecreëerd en het printerpark is uitgebreid.