Case

KAFRA Housing

De nieuwe standaard huisvesting

Kafra housing, de nieuwe standaard in huisvesting.
Living as a Service, een uniek concept in tijdelijke huisvesting.

Het in 2019 opgerichte Kafra Housing beschikt over een geheel nieuw concept op het gebied van huisvesting. Met Living as a Service wordt de werkgever, arbeidsmigrant en gemeente volledig ontzorgd rondom alle aspecten van wonen en leven in Nederland. De woonvoorzieningen worden intensief beheerd, begeleid en hebben een vast aanspreekpunt. In totaal verhuurt Kafra Housing 2.200 bedden.

Altijd wel een geschikte huisvesting.

Kafra Housing biedt 4 verschillende huisvestingsconcepten aan, verspreid over verschillende locaties door heel Nederland.

Kafra Tower biedt maatwerk oplossingen aan voor tijdelijke woonvesting. Een kleinschalig wooncomplex is opgebouwd uit verschillende verdiepingen. Iedere verdieping is opgedeeld in vier volledig ingerichte appartementen geschikt voor vier personen, die ieder een eigen slaapkamer heeft.

Labour Hotels zijn moderne en volledig ingerichte woon, – en studiocomplexen inclusief diverse gemeenschappelijke ruimtes. Dit concept bestaat uit losse elementen en is daardoor snel te realiseren op verschillende locaties.

Bij acute huisvestingbehoefte, door bijvoorbeeld seizoensarbeid, is een Mobile Home de ideale oplossing. De Mobile Homes zijn eenvoudig te (ver)plaatsen. Kafra Housing neemt ook de transformatie van bestaande gebouwen op zich en maakt deze geschikt voor woonvesting. Een bestaand pand krijgt via deze manier een nieuwe bestemming.

Grote urgentie naar een goede tijdelijke woonvesting is groot.

Naar schatting is er momenteel een te kort van 150.000 woningen voor arbeidsmigranten. Het tekort aan woningen leidt vaak tot onwenselijke woonomstandigheden. Kafra Housing heeft daardoor de ambitie om door te groeien tot het verhuren van 20.000 bedden.

Een jong bedrijf met de nieuwste ICT oplossingen

Via het bedrijfsnetwerk van Kafra Housing is een aanvraag binnen gekomen bij Van der Hoff ICT. Het jonge bedrijf wil een nieuwe ICT-omgeving opzetten. Van der Hoff heeft de volledige ICT-infrastructuur op zich genomen: hardware is geleverd, veilige omgevingen en goede verbindingen zijn gecreëerd tussen de verschillende Kafra Housing locaties. Ook zijn de werkplekken toegepast met Workspace 365 oplossingen; het moderne werken via de cloud. Werken op locatie, elders dan op kantoor, is hierdoor mogelijk gemaakt.

Sinds dit jaar is thuiswerken meer de norm geworden en naar verwachting kiezen steeds meer bedrijven voor een flexibele werkplek. Het geleverde video conference systeem maakt mogelijk om op afstand vergaderingen en meetings te organiseren.

Gezien de gehele ICT omgeving vanaf de basis is opgebouwd, is er direct gekozen voor een Cloud Only strategie waarbij alle ICT diensten vanuit de Cloud komen. Door de behoefte om een simpele maar effectieve gebruikersomgeving te creëren, is gekozen voor de Microsoft 365 Cloud oplossing i.c.m. Microsoft Surface laptops. Hierbij is een flexibele en beheerbare werkplek-oplossing gecreëerd, die snel en gemakkelijk te schalen is. Doordat de gehele data, e-mail, printoplossing, security, back-up en beheeromgeving via de Cloud draait, is het gemakkelijk en centraal te beheren. Dit werkt voordelig gezien de uitbereidingsambitie en de vele verschillende locaties van Kafra.

Per locatie is gekozen voor een beveiligd en afgeschermd beheerdersnetwerk, waarin de werkplekken en ICT zaken zijn opgenomen van de locatie beheerders. Deze locaties maken gebruik van een sluitend VPN netwerk door middel van Fortinet.

Een centraal beheerde wifi-oplossing van het welbekende UniFi merk is uitgerold zodat alle locaties werken in dezelfde wifi-omgeving. Hierdoor hoeft bij verplaatsing van locatie niet opnieuw ingelogd te worden op het wifi-netwerk. Tevens is op iedere locatie dezelfde multi-functional aanwezig die ook in beheer is van Van der Hoff ICT. Hierdoor kan iedere medewerker op elke locatie secure printen.

Verleende diensten

Workspace 365 oplossing
Netwerk infrastructuur, meerdere locaties
Werkplek oplossing d.m.v. Microsoft Surface modellen
WIFI oplossing d.m.v. centraal Cloud beheer systeem
Print oplossing d.m.v. secure print en een All-in contract
Videoconferentie oplossingen
Beheer en support
Asset management

Door de grote hoeveelheid aan mobiele apparaten is het gehele asset management, oftewel het bewaken, beheren en in-uitgifte van apparatuur, in handen van Van der Hoff ICT. Doordat wij werken met een uitgifte en inlever protocol, worden alle apparaten op dezelfde manier uitgeleverd. Bij inlevering van het apparaat wordt deze gecontroleerd, schoon gemaakt opnieuw ingesteld om ze weer opnieuw uit te geven binnen de organisatie. Wij nemen de zorgen van dit proces uit handen en creëren hierdoor grip op deze mobiele apparatuur.

De snelle groei van Kafra Housing zorgt voor veel ad hoc opdrachten. Mede door de goede onderlinge communicatie is het migratietraject goed verlopen.

Kafra Housing, realiseren van vernieuwende mogelijkheden op het gebied van tijdelijke huisvesting. Iedereen verdient een prettige woonomgeving.