Case

Hoevenaars Licht en Geluid

Dé techniekpartner achter muziek, geluid en videobeleving.

Al ruim 25 jaar faciliteert en verhuurt Hoevenaars licht, geluid en video voor uiteenlopende evenementen. Wil is de oprichter van Hoevenaars en heeft zo’n 25 jaar geleden van zijn hobby zijn werk gemaakt. Inmiddels staat zijn zoon Patrick al verschillende jaren aan het roer van dit innoverende bedrijf.

Van ontwerp tot uitvoering

Hoevenaars biedt oplossingen op maat voor licht, geluid, video en podia. Daarmee verzorgt ze de gehele technische productie van verschillende evenementen. Dit hele proces begint met een ontwerp: opdrachtgevers leveren een plan met richtlijnen aan en Hoevenaars zorgt voor het complete ontwerp.

Hoevenaars werkt samen met bedrijven uit de gehele evenementenbranche; van (dance) festivals, concerten en outdoor sportevenementen tot aan zakelijke feesten en symposiums in de grote zalen van bijvoorbeeld de Ziggo Dome en de Brabanthallen. Zo was Hoevenaars verantwoordelijk voor het licht en geluid van onder andere Dutch Design Week, North Sea Jazz vip lounge en de Libelle zomerweek. Naast de brede evenementenbranche, verzorgt Hoevenaars ook meetings en presentaties.

Verleende diensten

Hybride server – Cloud
Office 365
Netwerk security
Server security
Werkplek security
Online Back-up
Werkplek & Server beheer

Op zoek naar een nieuwe ICT-partner

Hoevenaars ging op zoek naar een nieuwe ICT-partner omdat de huidige ICT-omgeving aan vernieuwing toe was. Na een rondvraag bij enkele collega’s is er een lijst met ICT-bedrijven ontstaan, waarna ze deze bedrijven hebben uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Na een prettig gesprek is Van der Hoff ICT gekozen als vaste ICT-partner van Hoevenaars.

Na onderzoek van Van der Hoff ICT en in overleg met Hoevenaars is er voor een hybride oplossing gekozen. In de huidige ICT-omgeving wordt gewerkt met het softwarepakket van OakSoft. Om de snelheid van dit softwarepakket te waarborgen is er gekozen om het softwarepakket lokaal te draaien. Hiervoor heeft Van der Hoff ICT een nieuwe on-premises server op locatie geplaatst. De e-mailserver is gemigreerd naar een Office 365 oplossing. Hoevenaars had de wens om op een simpele en veilige manier op afstand met de software te kunnen werken. Om deze wens te vervullen hebben wij gebruik gemaakt van een Fortinet Fortigate SSL-VPN. Via dit system kunnen medewerkers op iedere willekeurige locatie inloggen vanuit de browser en daarmee krijgen zij snel en veilig toegang tot bedrijfsapplicaties.

Om grip te houden op de gehele ICT-omgeving beheert Van der Hoff ICT de werkplekken, de server en het netwerk van Hoevenaars.