Case

Smitma

Al ruim 40 jaar staat Smitma voor betrouwbaarheid

Al ruim 40 jaar staat Smitma voor betrouwbaarheid, goede service en constante kwaliteit. Door deze eigenschappen heeft het bedrijf zich inmiddels wereldwijd op de kaart gezet als de betrouwbare handelspartner in zware machines voor de wegenbouw en het grondverzet. Na inkoop van een machine wordt deze in de ruim opgezette werkplaats nagekeken, indien nodig gerepareerd en klaargemaakt voor verkoop. Dit maakt de werkplaats dan ook een groot onderdeel van de geboden service.

Groei, met een blik op de toekomst

Het bedrijf groeit en gaat met zijn tijd mee. Voor de schermen maar ook achter de schermen. Om deze groei door te kunnen zetten is het belangrijk om een soepele bedrijf automatisering te voeren. Smitma wil vooruit met nieuwe technieken en het verbeteren van processen.

Het traject is soepel verlopen. Erg fijn dat als er vragen zijn er een helpdesk klaar staat

Sinds enkele jaren wordt er gewerkt met een geautomatiseerd ERP-software maatpakket welke in de hele organisatie is uitgerold. De software is visueel ingericht en opgezet met de nieuwste technieken. De automatisering is in zoverre doorgevoerd dat er de koppeling gelegd is met marketing en het management informatie systeem waardoor er nog meer inzicht gekomen is. De prijzen worden wereldwijd transparanter en hiermee ook een eerlijke manier van handel drijven. Door transparant te zijn, goede prijzen hanteren en een goede service te bieden realiseert Smitma wereldwijde groei.

Verleende diensten

Workspace 365
Back-up en Security
Werkplek en ICT beheer
Leveren en onderhouden werkplekken
Narrowcasting
BYOD

Werken in de Cloud

Om het automatiseringsproces verder te ontwikkelen heeft Van der Hoff ICT heeft ervoor gezorgd dat de oude traditionele IT omgeving omgezet is naar moderne Cloud oplossingen. Hierbij is de e-mailserver gemigreerd, bedrijfsgegevens naar de Cloud gebracht en het IT beheer gecentraliseerd. Alles wordt in de Cloud opgevangen waardoor thuiswerken of werken op locatie eenvoudig te realiseren is.  Van der Hoff ICT is hierbij de ondersteunende IT partner en kan makkelijk op afstand monitoren, onderhouden en bijsturen waar nodig. Via de Cloud oplossing kan Van der Hoff ICT  de kantoorautomatisering volledig ontzorgen.

IT Security

Smitma hecht veel waarde aan hun beveiliging om onder meer phishing trucs te voorkomen. Hackers proberen bijvoorbeeld door middel van phishing trucs banktransacties te onderscheppen. Deze transacties gaan om grote bedragen, dus een goede beveiliging is essentieel. Door het plaatsen van een firewall, werkplek security, e-mail security en een externe back up heeft Van der Hoff ICT ervoor gezorgd dat de IT-security bij Smitma op pijl is.

Video conferencing

Smitma heeft onlangs de bovenverdieping van hun pand verbouwd. In deze ruimte willen ze van de mogelijkheid gebruik maken om te kunnen video vergaderen. Samen met de organisatie hebben we gekeken naar de wensen en mogelijkheden.

Er is gekozen voor de Bring Your Own Device (BYOD) oplossing in combinatie met een 75 inch scherm. Er is bewust voor dit formaat gekozen, omdat het scherm goed bij het formaat ruimte past én daarbij groot genoeg is om meetings en presentaties goed op weer te geven. Rolien Lucassen van Funckey heeft de verbouwing begeleid en samen met haar hebben wij gekeken naar de infrastructuur, zodat er geen kabels meer zichtbaar zijn en alles netjes is weggewerkt achter wanden en het meubilair.

BYOD

Een Bring Your Own Device Video Conferencing systeem is, zoals de naam al aangeeft, het meenemen van je eigen apparaat. Iedere deelnemer van de meeting neemt zijn of haar eigen device, zoals laptop of tablet mee naar de vergaderruimte. Met een USB-kabel sluit je de camera en speakerphone aan op de BYOD-box van Yealink.

Een BYOD set is een zeer betaalbare maar praktische oplossing. Voor bedrijven met vertrouwelijke informatie is dit de uitkomst, omdat er altijd vergaderd wordt vanuit een persoonlijk apparaat.

Lees meer

Narrowcasting

Om werknemers up-to-date te houden van recente verkoopdata en het tonen veiligheidsinstructies en promotievideo’s heeft Van der Hoff ICT een Narrowcastingsysteem geplaatst. De schermen staan op verschillende locaties binnen het bedrijf zoals op kantoor en in de kantine. Narrowcasting kan breed ingezet worden en is een mooie en makkelijk opschaalbare manier om te communiceren naar medewerkers, klanten en bezoekers.

Narrowcasting is een toepassing wat aangestuurd wordt vanuit de Cloud. Daardoor is het systeem te koppelen met de meeste gangbare schermen en tv’s. Smitma beheert zelf de content en bepaalt wat er te zien is op ieder afzonderlijk scherm.

Lees meer

Byod-Smitma
Smitma is van een traditioneel bedrijf, waar traditioneel handel gevoerd werd, uitgegroeid tot een moderne wereldwijde digitale onderneming.