Case

Giesen Installatiebedrijf

Giesen Installatiebedrijf

Installatiebedrijf Giesen bv uit Bergen mag met zijn ruim 80 jaar ervaring en 20 medewerkers zich dé specialist noemen op het gebied van elektrotechniek, CV-warmtepomp en airco installaties en loodgieterswerk.

Alle afzonderlijke en elkaar deels overlappende activiteiten vormen een mooi totaalpakket. Niet alleen voor grootschalige bedrijfsprojecten maar ook voor particulieren kunnen zij van dienst zijn. Denk hierbij aan het vervangen van de CV-ketel, loodgieterswerk voor de badkamer of het aanleggen van een beveiligingssysteem, zonnepanelen en nog veel meer.

Giesen Installatiebedrijf is bij Van der Hoff ICT terecht gekomen met de vraag naar een second opinion. We hebben een inventarisatie opgemaakt. Hieruit zijn een aantal punten naar voren gekomen. We hebben een plan neergelegd om de huidige ICT te herzien en te herstructureren. Daarin is gekeken wat we naar de Cloud kunnen brengen en wat is nog niet mogelijk is maar wellicht later wel naar de Cloud gebracht kan worden.

Omdat Giesen Installatiebedrijf midden in het proces glasvezel heeft gekregen hebben wij een stappenplan opgezet en zijn we begonnen met het overnemen, het verbeteren en implementeren van de ICT. Door een hybride oplossing staat data deels in de Cloud en deels lokaal opgeslagen. Hierdoor kunnen bepaalde softwareprogramma’s lokaal draaien, wat een vereiste is van de software. Zo kunnen medewerkers op locatie buiten het bedrijf toch bij bestanden en gegevens zodat er flexibel gewerkt kan worden.

Met oog op de toekomst kijken wij samen met Giesen Installatiebedrijf frequent naar de huidige ICT. We kijken naar de groei van het bedrijf en hoe we de ICT daarop kunnen aanpassen en verbeteren.

Verleende diensten

Server beheer
Microsoft 365
Microsoft 365 back-up
Veeam back-up
Werkplekbeheer
ESET Endpoint security

Door frequent, samen met onze klanten naar hun ICT te kijken kunnen we snel en makkelijk anticiperen mocht dit nodig zijn.