28 januari 2020

Waarom uw wagenpark verzekeren maar niet uw data?

Geen enkele ondernemer zit te wachten op het verliezen van bedrijfsdata. Logisch, want het kost geld, doet afbreuk aan uw reputatie en het frustreert simpelweg. Toch doen bedrijven vaak te weinig om dataverlies te voorkomen. En dat is, wanneer u daar over nadenkt, best een beetje vreemd.

De verantwoordelijkheid ligt namelijk niet bij de aanbieder van de software, maar bij de gebruiker. Sterker nog: de wet- en regelgeving hieromtrent is de laatste jaren flink aangescherpt.

Redenen voor dataverlies
Vaak wordt gedacht dat het softwarepakket van Microsoft 365,  wat vrijwel op elke werkplek dagelijks gebruikt wordt automatisch een back-up gemaakt van alle data. Dit is een misvatting. Helaas is er binnen Microsoft 365 geen automatische back-up geregeld voor data in de cloud. Denkt u hierbij aan e-mail in de cloud, data in OneDrive/SharePoint en Teams.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat vrijwel ieder bedrijf vroeg of laat te maken krijgt met verloren data. Microsoft 365 maakt samenwerken eenvoudig. Bestanden delen via SharePoint of Teams. Het komt wel eens voor dat er een bestand verwijderd wordt wat een collega nog nodig heeft. Dit is slechts één van de vele redenen die zorgen voor dataverlies op de werkvloer. Ook bij diefstal, brand, het vastlopen van een harde schijf of een virus ligt het verliezen van belangrijke data op de loer. Of wat te denken van een hack van buitenaf of problemen met bepaalde software? Stuk voor stuk oorzaken met onherstelbaar dataverlies tot gevolg.

Onnodige zorgen
De gedachte dat u gevoelige bedrijfsdata zomaar kunt verliezen zorgt bij veel ondernemers voor de nodige zorgen. Terecht ook, want het heeft altijd vervelende gevolgen. Of het nu gaat om die ene e-mail met de specificaties van een grote klus, of een Excel-bestand met de registratie van al je zakelijke kilometers binnen OneDrive: u kunt ze eigenlijk niet missen. En dat terwijl die zorgen heel eenvoudig weg te nemen zijn. Met Microsoft 365 Back-up zorgt u er namelijk voor dat uw bestanden altijd eenvoudig terug te halen zijn.

Microsoft 365 Back-up
Door middel van een dagelijkse back-up worden alle data waarmee gewerkt wordt binnen de Microsoft-omgeving automatisch meerdere versies opgeslagen op 2 veilige externe locaties. Op deze manier kan data die binnen Microsoft 365 Back-up worden verwerkt 7 jaar bewaard blijven.

De rol van Van der Hoff ICT
Van der Hoff ICT is gespecialiseerd op het gebied van Microsoft 365 Back-up en staat u graag vrijblijvend te woord. Of het nu gaat om een oriënterend gesprek of hulp bij het maken van de juiste keuze voor uw onderneming; wij helpen u graag met het juiste advies op maat

Zo zorgen we er samen voor dat dataverlies voor uw onderneming tot het verleden behoort. Want zeg nu zelf: Waarom uw wagenpark verzekeren maar niet uw data?

Geschreven door

Lees meer berichten

Meer ICThema's

29 februari 2024

Microsoft 365 CoPilot: jouw slimme AI-assistent

  De slimme AI assistent van Microsoft is sinds vorige maand voor iedereen beschikbaar. Microsoft 365 CoPilot helpt je...

Lees meer
Wagenpark Van der Hoff ICT
19 december 2023

Van der Hoff ICT nieuws – december 2023

Nieuwsoverzicht Van der Hoff ICT december 2023 Op deze pagina vind je het belangrijkste ICT-nieuws van afgelopen periode. Deze...

Lees meer