05 april 2022

Verander je wachtwoord

Toetsenbord vingerafdruk

Wist je dat internetcriminelen wachtwoorden van 8 willekeurige kleine letters soms al binnen enkele minuten kunnen kraken?

Om internetcriminelen buiten de deur te houden is het belangrijk dat een wachtwoord genoeg tekens bevat. Ideaal is om een wachtwoord van minimaal 12 tekens aan te houden. Dat maakt het wachtwoord tot 80 miljoen keer zo sterk ten opzichten van een wachtwoord met maar 8 kleine letters.

Wachtwoord zinnen

Een goede tip is om gebruik te maken van wachtwoord zinnen, een zin onthoud je makkelijker dan een woord met tekens en cijfers. Gebruik bij wachtwoord zinnen minimaal 4 woorden, een hoofdletter, cijfer en een speciaal teken. Bijvoorbeeld IkHeb2Computers! of 10j@@rwerkzaaminBoxmeer. Een goede wachtwoord zin bevat geen persoonlijke informatie zoals je naam, geboortedatum of adres en gebruik ook geen spreekwoord.

Daarnaast is het belangrijk dat je op iedere website een ander wachtwoord gebruikt en pas je wachtwoorden jaarlijks aan.

Wil je je echt goed beveiligen, maak dan gebruik van 2FA authenticatie, een verificatie in 2 stappen. Naast het invoeren van het wachtwoord geeft je toegang via een app, sms of e-mail.

Lees hier meer over 2FA authenticatie

2FA authenticatie

Grip op ICT met de Cloud-oplossingen Van der Hoff ICT

Lees meer

Geschreven door Niels van der Hoff

Naast dat Niels Van der Hoff ICT heeft opgericht is hij een van de meest ervaren
systeembeheerders die regelmatig zijn kennis deelt in onze blogs.

Lees meer berichten

Meer ICThema's

Wagenpark Van der Hoff ICT
13 september 2022

Van der Hoff ICT nieuws – september 2022

Nieuwsoverzicht Van der Hoff ICT september 2022 Op deze pagina vind je het belangrijkste ICT-nieuws van afgelopen periode. Deze...

Lees meer
Video Conferencing set MVC840
21 juni 2022

Video Conferencing van Van der Hoff ICT

Video Conferencing Iedere organisatie werkt vandaag de dag online samen via diverse programma’s, zoals Teams of Zoom. Met Video...

Lees meer