16 maart 2020

Thuiswerken in verband met het Corona virus.

Vanaf vandaag zijn de maatregelen rondom het Corona virus flink aangescherpt. Horeca en scholen zijn gesloten, de oproep om thuis te werken is urgent om verspreiding van het virus te beperken.

Als vanzelf sprekend volgen ook wij de richtlijnen van het RIVM en hebben wij ook onze maatregelen hierin genomen. Zo werken wij waar kan vanuit huis. Toch moeten wij soms op locatie aanwezig zijn. We zullen dan ook voor iedere afspraak eerst telefonisch contact opnemen om te bekijken of we veilig op locatie kunnen werken.

Thuiswerken, wat zijn de mogelijkheden?
Vanuit huis werken, hoe pakt u dat aan? Hoe houdt u uw bedrijf draaiend zonder te veel medewerkers op kantoor? Graag willen wij u informeren over het inrichten van een werkplek aan huis en hoe wij u daar in kunnen ondersteunen.

Teams:
Teams is een applicatie binnen het Office 365. Het maakt samenwerken eenvoudig en brengt alles samen. Teams is een gedeelde werkruimte waar u bestanden kunt delen, kunt chatten of bellen, video vergaderen en werken met zakelijke apps zoals Word-, PowerPoint- Excel ed. Waar u ook bent, al uw bestanden zijn altijd te benaderen, te bewerken of te delen.

Heeft u al een Office 365 pakket, dan kunnen wij een Teams applicatie gemakkelijk voor u en uw werknemers inregelen. Nog geen Office 365 pakket? Geen probleem, samen bekijken we wat de beste mogelijkheden zijn voor uw onderneming.

Zie hier meer over de mogelijkheden van Teams

Mijn online werkplek:
Via uw laptop, pc, tablet of mobiel maakt u verbinding met uw private cloud beveiligde online werkplek omgeving, er is een extern bureaublad speciaal hiervoor ingericht. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding en een pc, laptop of tablet Omdat de werkplek in een private cloud omgeving draait is het mogelijk om snel en gemakkelijk extra werkplekken toe te voegen.

Overnemen van PC kantoor:
Wilt u graag uw bureaublad mee nemen naar huis? Ook dat is mogelijk. Zo kunnen wij een overname tot stand brengen zodat u thuis op uw eigen pc of laptop uw documenten aan kunt.

Communicatie vanuit huis of onderweg.
Natuurlijk wilt u ook graag telefonisch bereikbaar zijn. Er zijn een tal van mogelijkheden om ook thuis of onderweg, zakelijk telefonisch bereikbaar te zijn.

Heeft u een VoIP telefonie omgeving? Samen kunnen we bekijken wat de mogelijkheden binnen VoIP zijn om ook vanuit huis en onderweg goed bereikbaar te zijn.
Nog geen VoIP? Geen probleem, ook dan bieden wij ondersteuning in de mogelijkheden om toch vanuit huis telefonisch te kunnen communiceren.

Huren van hardware
Heeft u te weinig laptops tot uw beschikking om thuiswerken aan uw werknemers aan te bieden?

Van der Hoff ICT heeft een divers aanbod in laptops, schermen en andere randware beschikbaar die wij voor u kunnen inrichten zodat  uw werknemers het werk thuis kunnen voortzetten. Heeft u vragen, wilt u graag meer advies omtrent het goed inrichten van uw thuiswerkplek, neem dan contact met ons op. We bekijken samen naar de beste mogelijkheden voor uw onderneming.

Wij wensen u veel sterkte in deze toch wel ongekende situatie en waar nodig staan wij voor u klaar!

Geschreven door Ilvy Maas

Lees meer berichten

Meer ICThema's

25 juni 2024

Even voorstellen… – Ward Eikelboom

Een bekende goedlachse collega in de schijnwerpers: Ward Eikelboom. Deze jonge gedreven Microsoft specialist is met zijn grote glimlach...

Lees meer
07 juni 2024

NIS 2

NIS2 gaat ondanks het uitblijven van wetgeving in NL (voor nu) toch een belangrijke rol spelen NIS, een afkorting...

Lees meer