31 mei 2019

Nieuwe update Windows 10

Update Windows 10

Er is een feature-update van Windows 10. Met deze update veranderen er een aantal zaken. Deze nemen we hieronder een voor een met u door.

Updates

De Windows 10 feature-update zorgt ervoor dat de Windows Updates niet meer automatisch worden geïnstalleerd.

U kunt dus zelf kiezen wanneer u een update installeert. De security updates blijven maandelijks worden klaargezet. Zo blijft de software beveiligd tegen internetcriminelen. Wanneer u Windows 10 Home en Pro gebruiker bent, kunt u kiezen om de security updates van zeven tot maximaal 35 dagen uit te stellen.

Hierbij wordt er door Windows minimaal 7 GB aan schijfruimte gereserveerd voor de updates. Houdt hier dus rekening mee wanneer u werkt op een systeem met beperkte opslagruimte.

Let op: Windows security updates bieden geen optimale bescherming, gebruik hiervoor altijd een anti-virus pakket.


Sandbox

Verder komt Windows 10 met een ingebouwde sandbox-omgeving voor de professionele gebruiker. In deze omgeving kunt u software in een container testen zonder dat het besturingssysteem wordt aangetast.

Bij het afsluiten van deze omgeving wordt alle informatie die is aangepast weer verwijderd. U kunt met een configuratiebestand zelf aanpassen hoeveel middelen (geheugen e.d.) u wilt toewijzen aan deze sandbox.


Cortana

Wellicht heeft u wel eens een pc van Windows 10 voorzien en werd hiermee gelijk verwelkomd door Coranta, de assistent van Windows. Zij heeft met de nieuwe update een rol op de achtergrond gekregen.

Dit betekend onder andere dat Cortana niet meer de standaard welkomstboodschap gaat uitspreken bij de installatie van Windows 10. Ook in de zoekfunctie is zij niet meer prominent aanwezig.


Action Center

De zijbalk met veel gebruikte aan en uit instellingen wordt het Action Center genoemd. De snelle acties kunnen na deze update worden toegevoegd, verwijderd en worden gerangschikt.

Een van deze snelle acties is het aanpassen van de helderheid. Waar dit eerder alleen kon in stappen van 25% is dit nu veranderd naar een slider die traploos is aan te passen.

Ook het startmenu is verder gestroomlijnd. Er zijn minder tegels zichtbaar, omdat deze worden gegroepeerd in mappen.


Inloggen

Met de Windows 10 feature-update heeft Windows het mogelijk gemaakt om een wachtwoord loos account te gebruiken om in te loggen bij Windows 10.

Dit kan op basis van een Microsoft-account met uw telefoonnummer. Wanneer u in wilt loggen krijgt u een tijdelijke beveiligingscode via sms. Door deze in te voeren wordt u vervolgens ingelogd.

Benieuwd hoe dit voor u kan werken? Bel ons via T: 0485 520 324.


Beheerfuncties

Tot slot zijn er een aantal kleinere verbeteringen doorgevoerd. Deze zijn vooral voor de beheerders van de Windows omgeving interessant.

Zo is het mogelijk om aan te geven welk tabblad standaard getoond moet worden in Taakbeheer. Hiernaast voorkomt de manipulatiebescherming dat andere aanpassingen kunnen doen aan de beveiligingsinstellingen.

De beschermingsgeschiedenis (nieuw) geeft een chronologisch overzicht van alle verdachte activiteiten.

Kort samengevat: een fijne update met veel mogelijkheden.

Wilt u hulp bij deze nieuwe functionaliteiten of het installeren van deze update? Neem dan contact met ons op!

U bereikt ons via T: 0485 520 324 en via E: support@vanderhoffict.nl

Geschreven door Ilvy Maas

Lees meer berichten

Meer ICThema's

25 juni 2024

Even voorstellen… – Ward Eikelboom

Een bekende goedlachse collega in de schijnwerpers: Ward Eikelboom. Deze jonge gedreven Microsoft specialist is met zijn grote glimlach...

Lees meer
07 juni 2024

NIS 2

NIS2 gaat ondanks het uitblijven van wetgeving in NL (voor nu) toch een belangrijke rol spelen NIS, een afkorting...

Lees meer