29 mei 2024

Microsoft Copilot

Op de automatische piloot door Microsoft Office 365 dankzij de Copilot gedreven door AI (Artificial Intelligence). 

Binnen enkele minuten voorzien van nieuwe concepten, projectvoorstellen, samenvattingen, kwartaalcijfers, analyses en presentaties: het kan nu allemaal geautomatiseerd worden met Nederlandse commando’s. Microsoft Copilot is nu ook beschikbaar in het Nederlands. We vertellen je er graag meer over. 

Microsoft Copilot is een (voor de meesten) welkome hulp voor je Microsoft Office 365 programma’s. De software achter deze tool kun je herkennen van ChatGPT. Het programma is in staat om nieuwe dingen te generen met informatie uit bestaande documenten. Zo weet het bijvoorbeeld teksten uit documenten in Word, Excel, PowerPoint, Teams, OneNote en Outlook te analyseren en kan het daarmee handige trucs uithalen.

Wat kun je ermee?

Veel. In Word kun je bijvoorbeeld projectvoorstellen laten genereren op basis van andere documenten in Word maar ook met Excel. Met één klik op de knop een tekst informeler maken door alle ‘u’s’ te veranderen in ‘jij’, is ook een peulenschil. Verder kun je de Copilot met commando’s tekst laten samenvatten, de vormgeving overal hetzelfde laten houden en notulen uitwerken op basis van aantekeningen. 

Voor Excel betekent de Copilot eindeloze analyses verrichten, snel verbanden ontdekken, trends zien en dit allemaal (mocht je willen) gevisualiseerd in grafieken weergegeven. Laat er vervolgens met PowerPoint een presentatie van maken en rol je ideeën verder uit via Outlook. Dat laatste programma kan namelijk nu ook je (gemiste) e-mails samenvatten en complete e-mails genereren op basis van een paar commando’s.

Is er ook een maar?

Het is belangrijk om content die gegenereerd is door AI altijd zorgvuldig te controleren. Het kan in de huidige tijd nog altijd voorkomen dat AI-tools fouten maken, dus ook de Copilot. Toch vertellen we onze klanten graag over de nieuwe tool en bieden we deze aan. Maar als je wil starten met de Copilot, denk dan goed na over de inrichting ervan. Je verleent de tool namelijk rechten aan bepaalde mappen. Dit wil zeggen dat deze tool de data en gegevens van verschillende mappen kan inzien en bestuderen. Wij helpen je graag voorkomen dat vertrouwelijke en gevoelige informatie ongewenst gebruikt of openbaar wordt.  

Wat betekent dit voor mij? 

Concreet samengevat: Copilot bespaart je (veel) tijd. 

Wil jij werken met de nieuwe Copilot en/ of wil je meer informatie hierover? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen.

Geschreven door Niels van der Hoff

Naast dat Niels Van der Hoff ICT heeft opgericht is hij een van de meest ervaren
systeembeheerders die regelmatig zijn kennis deelt in onze blogs.

Lees meer berichten

Meer ICThema's

07 juni 2024

NIS 2

NIS2 gaat ondanks het uitblijven van wetgeving in NL (voor nu) toch een belangrijke rol spelen NIS, een afkorting...

Lees meer
01 mei 2024

Even voorstellen… – Ashwin Tax

Mensen die bekend zijn met Van der Hoff ICT zullen hem ongetwijfeld wel eens gezien en/of gehoord hebben. Sinds...

Lees meer