29 februari 2024

Microsoft 365 CoPilot: jouw slimme AI-assistent

 

De slimme AI assistent van Microsoft is sinds vorige maand voor iedereen beschikbaar. Microsoft 365 CoPilot helpt je taken te stroomlijnen, workflows te automatiseren en creativiteit te bevorderen. Dat kan leiden tot een verhoging in productiviteit, sneller én efficiënter samenwerken en het razendsnel analyseren van diverse gegevens. Aardig wat voordelen, toch? Maar hoe werkt CoPilot en wat kan je er precies mee? Hieronder vind je een snelle (maar stapsgewijze) uitleg:

 • Wat is Microsoft 365 CoPilot?
  Microsoft 365 CoPilot is een AI-assistent die geïntegreerd kan worden in de tools van Microsoft 365. Denk aan: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Teams en meer.
 • Wat doet het?
  De slimme AI-assistent helpt de creativiteit van jezelf én die van je medewerkers te bevorderen, taken te stroomlijnen, workflows te automatiseren en samenwerkingen te verbeteren. Dat doet CoPilot bijvoorbeeld door in een mum van tijd Word-documenten, vergadernotities en lange e-mails om te zetten in een beknopte samenvatting en analyseert én documenteert het razendsnel Excel-bestanden.CoPilot helpt je tijd te besparen en dat kan leiden tot een verhoging van de bedrijfsproductiviteit en het sneller én efficiënter samenwerken tussen collega’s en externe partners.
 • Hoe werkt het?
  Microsoft 365 CoPilot combineert Large Language Models (LLM) met gegevens uit jouw bedrijf en is via de Microsoft Cloud verbonden met Azure OpenAI-service. Hierbij belangrijk om te weten dat CoPilot geen gebruik maakt van publieke openAI-services, maar enkel privé instanties en taalmodellen (zoals LLM).
 • Hoe ga je aan de slag?
  Je kan aan de slag met CoPilot wanneer je een licentie van ongeveer €30,- koopt per gebruiker per maand. Bij een correcte configuratie van Microsoft 365 CoPilot haal je het optimale uit deze dienst.
Jouw partner in snel & veilig samenwerken
Wanneer de Microsoft 365 CoPilot goed staat ingericht, verklein je het risico op verkeerde data of het delen daarvan aan niet bedoelden derden. Daarom vereist het configureren van Microsoft 365 CoPilot aandacht voor verschillende aspecten, zoals veiligheid/beveiliging en privacy.
Bij Van der Hoff ICT helpen we je graag met het correct instellen van CoPilot zodat het optimaal functioneert. Dus denk je er over na om licenties voor Microsoft 365 CoPilot aan te schaffen? Wij voorzien je graag van meer advies of hulp bij de configuratie hiervan. Neem gerust contact met ons op!

Geschreven door Niels van der Hoff

Naast dat Niels Van der Hoff ICT heeft opgericht is hij een van de meest ervaren
systeembeheerders die regelmatig zijn kennis deelt in onze blogs.

Lees meer berichten

Meer ICThema's

25 juni 2024

Even voorstellen… – Ward Eikelboom

Een bekende goedlachse collega in de schijnwerpers: Ward Eikelboom. Deze jonge gedreven Microsoft specialist is met zijn grote glimlach...

Lees meer
07 juni 2024

NIS 2

NIS2 gaat ondanks het uitblijven van wetgeving in NL (voor nu) toch een belangrijke rol spelen NIS, een afkorting...

Lees meer