01 juni 2016

IT veiligheidsbewustwording cursus: meld je aan!

Beveiliging van de ICT-infrastructuur was voorheen uitsluitend een taak van de ICT-afdeling. Technische hulpmiddelen, zoals een firewall en virusscanner, zorgden voor optimale bescherming. In de huidige tijd is dit echter lang niet meer voldoende bescherming. Zelfs met een onbeperkt budget kunt u geen 100% veiligheid kopen. En dus komt het aan op de menselijke factor: kennis. Juist daar valt winst te behalen. Een Security Awareness Training van NextTech via Van der Hoff ICT is een van de beste investeringen die u op beveiligingsgebied kunt doen.

Hoe gaan criminelen te werk? Medewerkers die dit weten, kunnen de risico’s van hun handelen veel beter inschatten. Via een uniek Awareness concept leren we uw mensen om veiliger te werken. Niet alleen binnen de muren van uw organisatie, maar ook thuis. Dit zorgt voor meer betrokkenheid van de deelnemers en vergroot ook de veiligheid op het werk.

Doelgroep

De training is speciaal afgestemd op medewerkers zonder affiniteit en kennis van IT. Om er voor te zorgen dat de kennis voor iedereen begrijpbaar is wordt de kennisoverdracht niet ingevuld door techneuten, maar door mensen die het verstaanbaar kunnen maken voor een ieder.

Onze aanpak

Onze IT veiligheidsbewustwording aanpak bestaat in basis uit een bewustwordingstraining. Tijdens deze training leert u en/of uw medewerkers op een interactieve manier en in begrijpbare taal, wat de hedendaagse gevaren zijn. Tevens voorzien wij hen van relevante informatie hoe men met deze risico’s om moet gaan.

De deelnemers van de IT veiligheidsbewustwording training ontvangen na afloop van de sessie naslagwerk bestaande uit een samenvatting van de training en praktische weetjes en tips.

Na afloop krijgen alle deelnemers 3 weken toegang tot de online kennistest. De kennistest is een serie meerkeuzevragen afgestemd op de content van de training. Deze triggert de deelnemers om nogmaals na te denken over de besproken onderwerpen. Bij het succesvol afronden van de kennistest ontvangen de deelnemers een certificaat.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe criminelen aan uw data komen
  • Inbraak op een computersysteem
  • Inzicht in gevaren
  • Veiliger werken, op het werk en thuis
  • Actueel: onder andere mobiele apparaten en werken in de cloud

Trainingsvormen

IT veiligheid is van toepassing voor ieder type organisatie, van de bakker op de hoek tot multinational. Vandaar dat wij een aanpak hebben ontwikkelt geschikt voor ieder type organisatie.

NextTech biedt betaalbare IT veiligheidsbewustwording trainingen in 2 vormen:

Open rooster

De ‘open rooster’ training is een cursus waar verschillende deelnemers van verschillende organisaties op in kunnen schrijven en vindt plaats op een aantal vooraf gezette tijdstippen.

De training bestaat uit een sessie van 2 x 50 minuten onderbroken door een korte pauze.

Kosten per deelnemer: €100,-
Duur: +/- 2 uur
Aantal deelnemers: Max. 25
Inclusief: Consumpties, hand outs, toegang tot kennistest en gratis parkeren.

Agenda:

Optie 1
Datum: Woensdag 24 juni
Tijd: van 19:30 tm 21:30 uur
Locatie: De Witte Brug Boxmeer

Optie 2
Datum: Donderdag 2 juli
Tijd: van 15:00 tm 17:00 uur
Locatie: De Witte Brug Boxmeer

De definitieve doorgang wordt 2 weken voor aanvang bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen.

Op uw locatie

Overweegt u meer dan 6 medewerkers te trainen? Dan adviseren wij u de training op uw locatie te laten plaatsvinden.

Bij de training ‘op uw locatie’ verzorgen wij speciaal voor uw organisatie een training op de zaak. De training bestaat uit een sessie van 2 x 50 minuten onderbroken door een korte pauze.

Kosten: €650,- inclusief 10 deelnemers
Meerprijs extra deelnemers: 25 euro pp.
Duur: +/- 2 uur
Aantal deelnemers: Max. 25
Inclusief: hand outs en toegang tot kennistest.

Agenda:

Datum en tijdstip zijn in overleg.

Maatwerk:
De training afgestemd op de situatie binnen uw organisatie? Ook dat is mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een maatwerktraining.

Geschreven door Niels van der Hoff

Naast dat Niels Van der Hoff ICT heeft opgericht is hij een van de meest ervaren
systeembeheerders die regelmatig zijn kennis deelt in onze blogs.

Lees meer berichten

Meer ICThema's

07 juni 2024

NIS 2

NIS2 gaat ondanks het uitblijven van wetgeving in NL (voor nu) toch een belangrijke rol spelen NIS, een afkorting...

Lees meer
29 mei 2024

Microsoft Copilot

Op de automatische piloot door Microsoft Office 365 dankzij de Copilot gedreven door AI (Artificial Intelligence).  Binnen enkele minuten...

Lees meer