Back-up

Disaster Recovery

Het is helaas altijd mogelijk dat je door een storing of ander probleem aan dataverlies lijdt. Voor dit soort incidenten is er DRaaS (Disaster Recovery as a service). Een stabiel en flexibel vangnet voor je hele virtuele omgeving, dat ervoor zorgt dat je zo min mogelijk downtime hebt en zo snel mogelijk weer met je systemen kunt werken.

Disaster Recovery as a Service

Disaster Recovery as a Service zorgt ervoor dat:

  • Je virtuele server kan uitwijken bij een incident;
  • De digitale omgeving automatisch wordt opgestart;
  • Je infrastructurele wijzigingen toe kunt passen, zoals IP- of MAC-adressen.

Servers met DRaaS worden continu gekopieerd naar een uitwijklocatie. Daarnaast is het niet alleen toepasbaar op enkele, maar op meerdere virtuele servers. Deze worden toegevoegd aan de ‘Virtual Protection Group’ (VPG). Dit vormt de basis voor de inrichting van het uitwijkplatform.

Replicatiestorage

Op de uitwijklocatie is een storage-platform ingericht en beschikbaar voor de opslag en replicatie van data. Die slaan we op in een journal file.

Uitwijkplatform

Een platform dat schaalt en monitort op capaciteit. Bij een uitwijk starten de virtuele servers op dit platform.

Uitwijken

Bij een beslissing tot uitwijken start het uitwijkplan. Dat gebeurt per VPG.

Capaciteitsreservering

Op het uitwijkplatform reserveren we een complete serveromgeving, een combinatie van geheugencapaciteit, processorkracht en netwerk. Zodat je gegarandeerd een gemiddelde periode van twee weken per jaar kunt uitwijken.

RPO

Bij een storing lijd je aan dataverlies. Met onze RPO (Recovery Point Objective) stellen wij de tijd van verloren data op acht uur. In overleg is deze te verlagen naar vier of zelfs twee uur. Dat betekent een vermindering in maximale hoeveelheid dataverlies.

Heb je vragen over Disaster Recovery, of wil je vrijblijvend ons advies voor jouw organisatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op