Datacenter

Datacenter colocatie

Met colocatie van je server in een datacenter is je data veilig en stabiel. Bij colocatie huren we een gedeelte van een serverkast in een datacenter. Je fysieke server brengen we onder in ons serverrack in een datacenter van Interconnect.
Zo profiteer je van alle voordelen van een server op afstand.

Datacenter

Beveiliging

Beveiliging is zowel fysiek als softwarematig geregeld. Je data blijft achter slot en grendel en is enkel te bezoeken op afspraak en met legitimatie. De datacentra zelf zijn nog eens gebouwd met gewapend beton en liggen boven het NAP, hoog en droog.

Stroomvoorziening

Met een datacenter in Eindhoven en Den Bosch zorgt Interconnect voor een stabiele stroomvoorziening, waarbij zelfs stroomstoringen worden opgevangen met een UPS. Jouw servers blijven dan gewoon draaien.

Internetverbinding

Interconnect beschikt over een stabiele internetverbinding, die ook een back-up met een tweede lijn heeft. Je server is dus voorzien van een stabiele verbinding en te allen tijde op afstand bereikbaar.

Temperatuur

Oververhitting van de server wordt voorkomen door temperatuurcontrole in de serverruimtes, zodat je server gegarandeerd blijft functioneren.

Up-time

Interconnect garandeert de betrouwbaarheid met een up-time van 99,9%.

De voordelen van colocatie

Met colocatie spaar je opslagruimte uit. Een fysieke server heb je dus niet (meer) nodig. Dat bespaart je ook nog eens in stroomverbruik, internetverbinding en energiekosten van je server. De kosten van colocatie zijn zeer beheersbaar, doordat we deze afnemen per rack, per hoogte-eenheid. Op basis van je server maken wij dan een overzichtelijk prijsoverzicht in de vorm van een vast bedrag per maand. Tot slot kunnen we je volledig ontzorgen. Laat je server door ons beheren, zodat jij je volledig op je organisatie kunt focussen.

Heb je vragen over colocatie, of wil je vrijblijvend ons advies voor jouw organisatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op