Security

MFA authenticatie

Beveilig het inloggen met multi-factor authenticatie (MFA). Inloggen gebeurt vooral met een gebruikersnaam en wachtwoord. Die manier van inloggen is ook de meest kwetsbare. Met MFA leg je een extra beveiligingslaag aan.

Multi-factor authenticatie

Met multi-factor authenticatie zorg je voor een extra beveiligingslaag. Wij werken via de Cloud met MFA. Met deze methode laat je de gebruiker twee of meer ‘bewijsstukken’ aanleveren om toegang te krijgen tot de computer of werkomgeving. Naast het gebruikelijke wachtwoord moet de gebruiker ook toegang geven via één van de volgende bronnen.

Mobiele app

Via een authenticatie-app ontvangt je gebruiker een pushbericht als hij wil inloggen. Hierin staat een code die voor de sessie op dat moment werkt. Naast inloggen op computers of werkomgevingen is de app ook te gebruiken voor verschillende apps en toepassingen. De app werkt op telefoons met iOS, Android en Windows besturingssystemen.

Hardtoken

Met dit kleine stukje hardware krijg je om de paar seconden een nieuwe code. De oude code is niet langer actief; een zeer veilige optie dus. Omdat het om externe hardware gaat is het niet afhankelijk van een besturingssysteem.

MFA met Mijn Online Werkplek

Deze extra stap bij het inlogproces is in te stellen voor verschillende softwarepakketten. Wij bieden MFA aan in combinatie met Mijn Online Werkplek. Met de bovengenoemde app of hardtoken bij de hand log je in op Mijn Online Werkplek. Je meldt je hierop aan door in te loggen met je gebruikersnaam, wachtwoord en de code van de door jou gekozen methode. Hierna ben je veilig ingelogd.

Heb je vragen over authenticatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op