06 oktober 2020

5G, het MKB is klaar voor de toekomst.

De toekomst met 5G

Er breekt een nieuw tijdperk aan. Sinds juli 2020 is Nederland klaar voor 5G, een logische stap in de ontwikkeling van mobiel internet.

5G biedt ontzettend hoge snelheden aan voor het verzenden van data waardoor we sneller, efficiënter en flexibeler kunnen werken. Gegevens worden in 1 milliseconde verzonden. Daarmee zorgt 5G voor een gegarandeerde en zeer snelle reactie tijd wat essentieel is voor een goede bedrijfsvoering.

Maar hoe werkt 5G nu eigenlijk?

Via antennes, bijvoorbeeld op gebouwen of in masten, wordt er een signaal verstuurd. Dit gebeurt op zogenoemde frequentiebanden. Het 5g netwerk maakt gebruik van ‘fotonica’ techniek. Dit is een techniek waarbij data met lichtdeeltjes wordt uitgewisseld waardoor deze hoge snelheden bereikt kunnen worden.

Met 5G bent u altijd in verbinding, heeft u een hoogwaardige mobiele dekking welke ook op maat aangeboden worden. Zo heeft u zekerheid van een mobiele dekking en capaciteit op eigen locatie. Mobiele data van speciale toepassingen kunnen met voorrang beschikbaar worden gemaakt. Uw applicatie blijft daarmee operationeel, ook als het drukker wordt op het netwerk.

Dankzij de capaciteiten, een gegarandeerde bandbreedte en betrouwbaarheid van het netwerk worden nieuwe toepassingen en oplossingen voor het MKB mogelijk gemaakt.  In het bedrijfsleven speelt 5G een grote rol om te blijven innoveren en steeds slimmer te worden.

Door de komst van 5G geeft het ondernemers en bedrijven de kans om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van IoT, Internet of Things. Apparaten die verbonden zijn met het internet waardoor gegevens door worden gestuurd naar de Cloud,  kunnen communiceren met elkaar of met computers zonder dat er mensen aan te pas komen. De apparaten hebben een sensor om gegevens te verzamelen.  Denk aan intelligente apparaten zoals een chip in de grond voor optimale groei van gewassen, weten wanneer een vuilnisbak vol zit zodat er efficiënte routes uitgezet kunnen worden voor het legen van vuilnisbakken. Maar ook slimmere productielijnen in fabrieken en nieuwe mogelijkheden voor zelfrijdende auto’s. Het Internet of Things verhoogt de efficiëntie van diensten, werkzaamheden  en apparaten waardoor tijd en geld wordt bespaard.

5G is de motor achter de vernieuwing van bedrijfsprocessen en verdere digitalisering van Nederland. Door toepassingen van 5G te omarmen en implementeren is het MKB klaar voor de toekomst.

Voordelen van 5G:

  • Snelle reactietijden
  • Hoge download en upload snelheden
  • Stabiele en betrouwbare verbinding
  • Nieuwe toepassingen worden mogelijk
  • Goede kwaliteit video en voice calls
  • Hoge capaciteit, grote hoeveelheid divices op een m2

Wat kan  Van der Hoff ICT hierin voor u betekenen?

Wij bieden verschillende zakelijke mobiele abonnementen aan met 5G. Momenteel zijn er enkele telefoons compatible met 5G en het aanbod groeit sterk.
Naast zakelijke mobiele abonnementen levert Van der Hoff ICT ook VoIP met 5G. Eventueel aangevuld met VAMO, vast mobiel integratie.

Benieuwd hoe u 5G kunt intrigeren binnen uw organisatie? Wij helpen u graag met het juiste advies op maat. 

Geschreven door

Lees meer berichten

Meer ICThema's

29 februari 2024

Microsoft 365 CoPilot: jouw slimme AI-assistent

  De slimme AI assistent van Microsoft is sinds vorige maand voor iedereen beschikbaar. Microsoft 365 CoPilot helpt je...

Lees meer
Wagenpark Van der Hoff ICT
19 december 2023

Van der Hoff ICT nieuws – december 2023

Nieuwsoverzicht Van der Hoff ICT december 2023 Op deze pagina vind je het belangrijkste ICT-nieuws van afgelopen periode. Deze...

Lees meer