Cobra Groeninzicht

Een ingenieursbureau gevormd door gedreven en gepassioneerde experts die zich kenmerken met groene vingers en een groen hart. Cobra doet onderzoek, geeft advies en levert big ‘green’ data.

Cobra Groeninzicht

Een ingenieursbureau gevormd door gedreven en gepassioneerde experts die zich kenmerken met groene vingers en een groen hart. Cobra doet onderzoek, geeft advies en levert big ‘green’ data.

 

Al 20 jaar begeeft Cobra zich in de groene leefomgeving en ontwikkelde de BomenMonitor waarmee zij alle honderd miljoen bomen in Nederland hebben geregistreerd. Iedere boom met zijn eigen digitale vingerafdruk. In de BomenMonitor zijn onder andere de soortnaam, kroon, stampositie en kluitmodel opgenomen. 


“Cobra heeft de laatste jaren de kruisverbanden opgezocht tussen de boomtechnisch ingenieurs, ecologen, dataspecialisten en remote sensing experts om een volledig zicht te krijgen op het groene areaal in Nederland en daarbuiten.”
– Joost Verhagen, Directeur

Het team van Cobra is opgedeeld in drie expertteams. Het expertteam Groene Leefomgeving focust zicht op boomtechnisch en ecologisch onderzoek, juridische zaken en beheer, en beleidsplannen. Het expert team Groene Data zet uit stereo luchtfoto’s of puntenwolken bomen op kaart, voegt bomendatabases samen en houdt deze op orde. Het expertteam Remote Sensing monitort vanuit de ruimte naar de bomen in Nederland en brengt in beeld hoe deze zich ontwikkelen. Een breed aanbod aan expertise en de combinatie van deze drie teams maakt Cobra krachtig en een unieke speler binnen de Nederlandse markt.

Wie klaar is voor morgen innoveert en vernieuwt vandaag.

Klantencase Cobra

Cobra heeft op dit moment 500 terabyte aan dataopslag in huis; dit is vergelijkbaar met 500 pc’s met 1 terabyte opslagschijf. En die hoeveelheid groeit elke dag! Om deze data voor collega’s en opdrachtgevers beschikbaar te maken is gekozen om dit lokaal te beheren en niet in de Cloud te plaatsen. Na de omvorming van een kerk naar hun nieuwe kantoor is Cobra op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner die meedenkt, zijn eigen expertise inbrengt en samen ervoor zorgt dat de gehele ICT-omgeving bij Cobra draaiende blijft. Binnen de samenwerking had Cobra de wens om zelf mogelijkheden te behouden om aan de knoppen te draaien. Door een eigen systeembeheerder heeft Cobra de regie in eigen handen en met Van der Hoff ICT aan hun zij ontstaat de slagkracht die nodig is om in een snel veranderend landschap gedegen te handelen.

Doordat Cobra werkt met een grote hoeveelheid aan dataverkeer is het belangrijk dat zowel interne als externe data over het netwerk kan. Ook moeten de verschillende eigen applicaties van Cobra draaien op het systeem. Door Van der Hoff ICT is een 10 GB netwerk aangelegd en in beheer genomen. Aan het netwerk is een compleet nieuwe gevirtualiseerde server omgeving toegevoegd welke bestaat uit een tiental servers. De servers zijn in een cluster geplaatst om zo de efficiëntie en uptime garantie te verhogen. 

Volledig Cloud terug naar Hybride Cloud:

Klantencase Cobra

Aangezien de gerenoveerde kerk nog geen netwerk had, heeft Van der Hoff ICT vanaf niets een compleet nieuwe infra-oplossing opgebouwd. Meerdere internetverbindingen zijn aangelegd, grote firewalls van Forinet zijn geïnstalleerd en een op glasvezel basis netwerk is opgebouwd. In het pand zijn aansluitingen uitgevoerd met 10 GB aan netwerkverbindingen om de grote hoeveelheid data snel te verwerken. De omgeving van Cobra draaide volledig in de Cloud, maar gezien de gestelde eisen in combinatie met de hoeveelheid data dat intern verwerkt dient te worden, heeft Cobra gekozen voor een Hybride Cloud. Dit betekent dat Cobra investeert in een volledig gevirtualiseerde VMware cluster-oplossing. Tevens zijn de huidige applicatieservers gemigreerd naar Cobra’s eigen platform. Binnen de hybride oplossing heeft Cobra gekozen voor een Microsoft 365 Azure koppeling, dit maakt mogelijk om de e-mail en Active directory vanuit Microsoft Cloud te gebruiken.  De gehele back-up oplossing is ingeregeld door middel van een Veeam back-up oplossing.

Door het wekelijkse overleg met de systeembeheerders en de specialisten van Cobra en Van der Hoff ICT is het project vlot en geruisloos verlopen. Wij zijn nauw betrokken bij de volgende stappen voor een veilige, efficiënte en stabiele ICT-omgeving waarop Cobra kan bouwen!

  • Verleende diensten:
  • Netwerk infrastructuur, op basis van een 10 GB netwerk
  • Cluster-Server omgeving op basis van VMware
  • Storage omgeving met meer dan 600TB opslag
  • Veeam Back-up oplossing
  • WIFI oplossing
  • Azure-AD vs. lokale Domein controller sync oplossing
  • Microsoft 365 omgeving
  • Tweedelijns support voor ondersteuning van interne systeembeheerder

“Het traject is buitengewoon goed verlopen. Ik ging sceptisch de samenwerking aan door ervaringen elders in het verleden. Niels is met een gedegen plan gekomen, heeft ons goed meegenomen in de ontwikkeling en heeft daarbij zijn team goed geïnstrueerd”
– Joost Verhagen, Directeur

Support

Besturingssysteem
Browser
IP adres 3.233.219.62
JavaScript
Cookies
WebSockets
Schermgrootte
Venstergrootte
Kleurdiepte
Flash versie